12 apr

Proizvođači iz Bačke u poseti sajmu u Veroni

(0 glasova)

Jedna od aktivnosti koje je realizovala Regionalna razvojna agencija Bačka, kroz Grant „AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ odobren od strane UNDP-a kroz projekat “Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia” finansiran od strane Ruske federacije, bila je i studijska poseta sajmu „Sol&Agrifood“ u Veroni, Italija, od 7-9. aprila ove godine.

Ovaj sajam u trajanju od četiri dana sadržao je najznačajnija događanja, susrete, degustaciju i ciljano usmerene radionice za intenziviranje kontakata među izlagačima i poslovnim posetiocima, zajedno sa bogatim programom konvencija, koje nude rasprave i analize o temama povezanim sa ponudom i tražnjom u Italiji, Evropi i svuda u svetu.

Delegaciju koja je posetila sajam činilo je 10 proizvođača iz Bačke koji teže izvozu svojih proizvoda, sklapanju poslovnih partnerstava i prikupljanju informacija o novim načinima plasmana, dizajna i promocije svojih proizvoda. Proizvođači iz Bačke uspostavili su kontakt sa ciljanim proizvođačima i distributerima iz Italije, u svrhu daljeg povezivanja i saradnje. Takođe, nakon posete sajmu rodile su se nove ideje o poboljšanju kvaliteta proizvoda, povećanju asortimana i upotrebi novih tehnologija u proizvodnji.

Cilj samog odlaska na sajam jeste da se u budućnosti proizvodi iz Bačke poput hladno ceđenog ulja, vina, ratluka, kozjeg sira, meda, osvežavajućih napitaka od bilja, proizvoda od lešnika, jagoda i lavande, nađu na tržištu Italije, pa i ostatka svetskog tržišta.

Regionalna razvojna agencija Bačka nastaviće da pruža podršku malim proizvođačima iz Bačke, kako bi nastavili da rastu, razvijaju se i osvajaju tržište.

Cilj projekta “AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačka korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta kako bi se poboljšao kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva, a period realizacije je od novembra 2018. do jula 2019. godine.

Pročitano 133 puta Poslednji put izmenjeno petak, 12 april 2019 13:42
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT