Udruženje "Kobasicijada"

Udruženje Kobasicijada osniva se davne 1984. godine u jednoj lokalnoj kafani. Te godine lokalni mesari su sedeli u kafani i hvalili su se ko ima bolju, dužu i ukusniju kobasicu, pa su odmah došli na ideju da se takmiče međusobno. Tako je počela prva Kobasicijada.

Od sledeće godine priča počinje da se širi, i tako sve do danas. Udruženje Kobasicijada zvanično ulazi u Ginisovu knjigu rekorda 2013. godine sa dva rekorda, prvi - sa najdužom kobasicom u prirodnom crevu u jednom komadu dužine 2.029 metara; i drugi - kobasica smotana u krug kome je prečnik 3,97 cm, odmah jestiva, specijalno spremana za Ginisa.

I tako svake godine Turijci obaraju sopstveni rekord, tako što povećavaju za jedan metar dužinu kobasice. Recept je autentičan samo za Turiju, i ljubomorno se čuva. Još jedna važna stvar koju treba napomenuti – kobasica se pravi isključivo od svinjskog mesa.

Kobasicijada se održava svake godine zadnjeg vikenda u februaru, a promocije po gradovima Vojvodine cele godine, i to u sledećim gradovima: Sombor, Subotica i Novi Sad.

Udruženje "Kobasicijada"
063/403-579 i 063/80-66-216
hukob.turija@gmail.com

Proizvodi
Turijska kobasica

 

Pročitano 2587 puta Poslednji put izmenjeno subota, 22 septembar 2018 13:04
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT