O brendu

REGONALNI BREND BAČKE- Predstavljanje malih proizvođača iz seoskih sredina

Regionalni brend Bačke ima za cilj da okupi male proizvođače hrane, pića i drugih tradicionalnih proizvoda iz seoskih sredina pre svega Bačke, te da njihovu ponudu objedinjeno predstavi i u buduce promovise pod jedinstvenim brendom.

Tako je u okviru projekta Regionalni brend Bačka i Sajam ruralnog turizma i privrede koji je 2015. godine finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Regionalna razvojna agencija Bačka razvila oznaku pozitivnog uticaja na ruralni razvoj Regionalni brend Bačka kojom je označila proizvode, proizvođače, aktiviste, udruženja, turističke destinacije, ugostiteljske objekte, koji imaju pozitivan uticaj na razvoj seoskih sredina Bačke.

Takođe u okviru pomenutog projekta, a u cilju promocije ruralnog turizma i razvoja ruralne ekonomije, Regionalna razvojna agencija Bačka organizovala je oktobra 2015. godine Sajam ruralnog turizma i privrede kako bi poboljšala vidljivost turističke ponude, ali i malih i i srednjih privrednika iz ruralnih krajeva Bačke, i time pomogla povećanje prodaje njihovih proizvoda/usluga bez posrednika. Na ovoj manifestaciji predstavljeni su brendirani proizvodi i sam izgled oznake Regionalnog brenda Bačka, stilizovanog slova B u obliku srca.

Sama oznaka ima informativni karakter te kratkim tekstom koji je prati upoznaje potrošače i turiste da upravo kupovinom označenog proizvoda/usluge mogu dati svoj doprinos razvoju ruralnog turizma i ekonomije bačkih sela.

Odluka o tome koji proizvodi će biti označeni kao pokretači ruralnog razvoja donesena je nakon održanog Konkursa koji je Agencija raspisala  u septembru  2015. godine, gde su po tačno utvrđenim kriterijumima izabrani proizvodi i usluge koji će nositi oznaku regionalnog proizvoda iz Bačke.

Na ovaj način pružili smo stručnu i direktnu pomoć seoskim privrednicima u brendiranju, odnosno promociji njihovih proizvoda.

Reč je o proizvodima za čiju se proizvodnju koriste lokalni resursi, o proizvodima i uslugama koji su rezultat porodičnih napora, o seoskim manifestacijama koje čuvaju kulturno i gastronomsko obeležje naših predaka, te poseduju specifičnosti koje se retko mogu naći u drugim krajevima naše zemlje.

Razvojem e-commerce portala proizvođačima i pružaocima turističkih usluga iz seoskih sredina omogućavamo da svoje proizvode i usluge plasiraju putem interneta i na taj način postanu prisutni i lakše dostupni potrošačima iz gradskih sredina.

Ukoliko želite da provedete vikend u autentičnom bačvanskom ambijentu ili da posetite neku od zanimljivih i ljupkih seoskih manifestacija, da uživate u kvalitetnim vinima i gastronomskim specijalitetima iz Bačke, portal Regionalni brend Bačke Vam daje mogućnost direktne narudžbine i rezervacije.

 

logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT