Zlatne ruke - udruženje žena

(0 glasova)

Prva međunarodna manifestacija pod nazivom Dunavski vez organizovana je 2013. godine i od tada svake godine okuplja udruženja žena u slivu Dunava čije članice neguju najfinije tehnike ručnog rada.

Manifestacija okuplja učesnike iz oko pedeset gradova iz Srbije, Hravatske, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i dr., gde ove dame svoje umeće za izradu modernih odevnih predmeta, u koje često utkaju duh tradicije, prezentuju stanovnicima Bačke Palanke.

Manifestaciju organizuje svakog poslednjeg vikenda u oktobru Udruženje žena Zlatne ruke iz Bačke Palanke, koje uspešno čuva tradiciju i običaje naroda i narodnosti koji žive na ovim prostorima. Od osnivanja do danas, udruženje je okupilo oko pedeset članica koje se bave raznim zanatima, a posebno ističu negovanje karakterističnog belog veza sa vojvođanskih prostora. Udruženje je član ljubitelja ručnih radova Vojvodine.

Ove dame su zbog svojih izuzetnih zasluga u osnaživanju ženskog preduzetništva i predstavnice naše zemlje u međunarodnom projektu koji sprovodi organizacija Wiego iz Mančestera. Cilj pomenutog projekta je borba za ekonomska prava žena koje se bave kućnom radinošću, i mi treba da se izborimo da ove dame steknu pravo na penziono i zdravstveno osiguranje.

Udruženje žena "Zlatne ruke"
021/751-109 i 064/450-41-85
zorakajtez@hotmail.com

Pročitano 3257 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 05 septembar 2018 22:36
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT