Postani Brend Bačke

Pravo na korišćenje oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj Regionalni brend Bačke mogu dobiti fizička ili pravna lica koja imaju prebivalište na teritoriji opština i gradova osnivača Regionalne razvojne agencije Bačka (Novi Sad, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Titel, Srbobran, Vrbas, Kula, Sremski Karlovci, Bečej, Sombor i Odžaci), sa sedištem u ruralnom području i/ili koji svoje poslovne aktivnosti realizuju u ruralnim krajevima.

Korisnici oznake Regionalni brend Bačka mogu biti poljoprivredna gazdinstva registrovana za proizvodnju meda, mlečnih i mesnih prerađevina, preduzetnici registrovani za proizvodnju hrane i pića, registrovane preduzetničke radnje za bavljenje starim zanatima, zadruge registrovane za proizvodnju meda, mlečnih i mesnih prerađevina i pravna lica registrovana za proizvodnju meda, vina, rakije, sira, kajmaka i mesnih prerađevina.

Korisnici oznake Regionalni brend Bačka mogu biti i udruženja građana (na primer udruženja žena, ekološka i udruženja za zaštitu životne sredine, udruženja mladih i omladinske organizacije, udruženja poljoprivrednih proizvođača, udruženja zanatlija i tako dalje). Uslov je da udruženja svoje aktivnosti realizuju u ruralnim područjima, a da za jednu od aktivnosti imaju organizovanje tradicionalne seoske manifestacije koja se kontinuirano održava najmanje tri godine.

Takođe, korisnici oznake Regionalni brend Bačka mogu biti i ugostiteljski-turistički objekti, registrovana seosko-turistička domaćinstva te rekreativni i kongresni centri u ruralnim krajevima.

Oznaku Regionalni brend Bačka, koja potrošačima pruža informaciju da kupovinom proizvoda sa ovom oznakom doprinose razvoju seoskih područja i ruralne ekonomije dodeljuje Regionalna razvojna agencija Bačka na osnovu tačno utvrđenih kriterijuma.

Ukoliko smatrate da Vaša proizvodnja, delatnost ili aktivnosti doprinose razvoju seoskih sredina kontaktirajte nas!

 

Regionalna razvojna agencija Bačka
Bulevar Mihaila Pupina 20, II sprat
21000 Novi Sad
Kontakt telefon: 021/557-781
E-mail adresa: office@rda-backa.rs

 

logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT