Tiska Perla Biserno Ostrvo d.o.o.

tiska perla logoTiska perla je jedinstvena sorta grožđa i vina, nekada poznata i čuvena širom Evrope po svojoj muskatnoj aromi i mirisu kao mondensko vino, danas pomalo prepuštena zaboravu, ponovo traži svoje mesto u poznatim riznicama vina.

Opstala je jedino na lokalitetu Biserno ostrvo u srcu Vojvodine na peskovitom aluvijalnom zemljištu rečne ade u trouglu mesta: Novi Bečej, Bečej i Čurug i ne gaji se i ne proizvodi nigde više u svetu.

Tiska Perla je ustvari sorta dinje koja je proslavila Biserno ostrvo. Pod ovim brendom i trgovačkim imenom „Perla“ kao jedinim proizvodom, vinarija i vinogradi „Tiska Perla“ proizvode grožđe i vino od autohtone sorte Muskat Krokan na površini od sedam hektara u sopstvenom vlasništvu.

Sorta Muskat Krokan zastupljena je na više od 85% sortimenta. Na ograničenoj vinogradskoj teritoriji, posebnog mikroklimata u priobalju starog meandra reke Tise ova sorta se gaji duže od jednog veka. Zbog izuzetne osetljivosti na botritis berbe su neizvesne što ograničava kontinuitet proizvodnje.

Obezbedite sebi bocu ovog veličanstvenog vina na vreme i dozvolite da Vam probudi sva čula.

 

 Tiska Perla Biserno Ostrvo d.o.o.
Subotica, Trg Cara Jovana Nenada 2/27

info@tiskaperla.rs

tiskaperla.rs

Poslovna jedinica Vinski podrum "Biserno ostrvo"
Bečej, Zmaj Jovina 91
Prodaja: 063 384 394

Proizvodi
Perla -Suvo belo vino Perla Rose - Suvo rose vino    

 

 

Pročitano 7913 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 20 januar 2020 15:33
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT