13 okt

Saopštenje

(0 glasova)

U cilju istinitog informisanja javnosti i zainteresovanih aktera, Regionalna razvojna agencija Bačka DOO Novi Sad stavlja na uvid javnosti Ugovor o prenosu autorskih prava zaključenog dana 06.11.2015. godine između dizajnerskog studija „Contrast Media‟ iz Novog Sada i Regionalne razvojne agencije Bačka DOO Novi Sad.

Predmet Ugovora koji se stavlja na uvid javnosti je autorsko delo likovne umetnosti- zaštitni znak i idejno rešenje etikete, koje je Odlukom komisije proglašeno za pobednika na Javnom konkursu za izradu zaštitnog znaka „Regionalni brend Bačke‟ i dizajn etikete za ambalažu prehrambenih proizvoda, raspisanog dana 27.10.2015. godine, a koji je bio organizovan u okviru projekta „Regionalni brend Bačke i Sajam ruralnog turizma i privrede‟ podržanog od strane Republike Srbije, odnosno Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Iz uvida u Ugovor, javnost i zainteresovani akteri mogu da se uvere da je autor idejnog rešenja oznake „Regionalnog brenda Bačke‟ dizajnerski studio „Contrast Media‟ iz Novog Sada, koji se odriče autorskih prava u korist Regionalne razvojne agencije Bačka.

Na osnovu gore navedenog zaključujemo da su navodi bivšeg rukovodstva Agencije o posedovanju autorskih prava nad idejnim rešenjem oznake neosnovani.

Regionalna razvojna agencija Bačka nosilac je projekata „Sajam ruralnog turizma i privrede i regionalni brend Bačke‟ i „Regionalni brend Bačke- faza II‟, koje je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije iz javnih sredstava.

Jedan od ciljeva oba projekta je razvoj oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj pod nazivom „Regionalni brend Bačke‟ koji je slovom odobrenog projektnog predloga poveren Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka tj. nosiocu projekta. Regionalna razvojna agencija Bačka u skladu sa odobrenim projektnim predlogom ovlašćena je da po jasno utvrđenim kriterijumima definisanim Pravilnikom o sprovođenju konkursa za dodelu prava na korišćenje oznake „Regionalni brend Bačke‟, oznaku dodeli na korišćenje krajnjim korisnicima projekta.

Oznaka pozitivnog uticaja na ruralni razvoj pod nazivom „Regionalni brend Bačke‟ namenjena je krajnim korisnicima projekta koji stiču pravo na njeno korišćenje sklapanjem Ugovora o dodeli prava na korišćenje oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj „Regionalni brend Bačke"  sa Agencijom.

Razvoj oznake finansiran iz javnih sredstava ne može biti vlasništvo fizičkih lica zaposlenih ili angažovanih lica od strane nocioca projekta.

Oznaku pozitivnog uticaja na ruralni razvoj nosilac projekta dodeljuje na korišćenje krajnjim korisnicima projekta (malim proizvođačima iz ruralnih krajeva Bačke) na osnovu jasno utvrđenih kriterijuma definisanih odobrenim projektnim predlogom i pomenutim Pravilnikom.

 

Ugovor o prenosu autorskih prava

 

 

Pročitano 2442 puta Poslednji put izmenjeno petak, 21 jun 2019 13:33
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT