28 jun

Dodeljene oznake regionalnog brenda Bačke

(0 glasova)

Dana 27.06.2016. u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada održali smo završnu konferenciju projekta Regionalni brend Bačke i Sajam ruralnog turizma i privrede. U okviru ovog projekta Regionalna razvojna agencija Bačka pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija razvila je oznaku pozitivnog uticaja proizvoda/usluga/ i aktivnosti na ruralni razvoj pod nazivom „Regionalni brend Bačka“.

Na Konkursu za izbor vizuelnog rešenja oznake izabrano je rešenje dizajnera Saše Ljubojevića. Na završnoj konferenciji, direktor Nemanja Starović uručio je dobitnicima izabranim na Konkursu za dodelu prava na korišćenje oznake Regionalnog brenda Bačke sertifikate, potpisane ugovore o dodeli prava na korišćenje oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj kao i grafička rešenja izgleda oznake koju će dobitnici isticati na svojoj ambalaži i propagandnim materijalima.

brend3

Današnjom manifestacijom mi okončavamo I fazu Regionalni brend Bačke i najavljujemo početak II faze našeg projekta koji je izuzetno važan za razvijanje kako turističke ponude ovog dela naše regije tako i podsticanja ruralnog razvoja Vojvodine u celini, rekao je direktor Razvojne agencije Bačka.

brend2

Koordinator projekta Ivana Pajić, najavila je nastavak projekta i predstavila aktivnosti koje nas očekuju u II fazi koju takođe finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomuniikacije Vlade Republike Srbije.

brend4

Ono što nas očekuje u drugoj fazi koju danas otvaramo i najavljujemo jeste razvoj portala gde ćemo jedinstveno pod oznakom regionalnog brenda predstaviti sve dobitnike brenda na jednom mestu: proizvođače, pružaoce turističkih usluga, nevladine organizacije; tako da ćemo kupcima i potrošačima pružiti mesto gde mogu pored informisanja o proizvodnji, proizvodima, uslugama i aktivnostima nevladinih organizacija pružiti mogućnost i da naruče proizvode i rezervišu smeštajne kapacitete kad je u pitanju ruralni turizam, izjavila je Ivana Pajić.

brend5

Predstavljamo Vam vizuelno rešenje Regionalnog brenda Bačke, oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj koji smo razvili u okviru istoimenog projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma. Putem ugovora o dodeli prava na korišćenje oznake brendiraćemo ovim znakom više od 30 proizvođača, pružalaca turističkih usluga i nevladinih organizacija čiji je uticaj na ruralni razvoj Bačke ocenjen kao pozitivan. Kupovinom ovih proizvoda i/ili usluga budite sigurni da dajete podršku razvoju bačvanskih sela. Ovakve vrste oznaka često su praksa u zemljama poput Slovačke, Češke i Poljske, gde mali proizvođači često nemaju sredstava i kapaciteta da dođu do oznaka geografskog porekla.

brend logos

 

brend5

Pročitano 1052 puta Poslednji put izmenjeno petak, 10 februar 2017 08:56
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT